Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V torek 2. aprila so sedmošolci na tehniškem dnevu izdelovali tehnični izdelek – ventilator. V drugi polovici dneva pa so spoznavali računalniške vsebine v računalniški učilnici.

V petek, 5. 4. 2024, so učenci 7. razredov imeli kulturni dan. Z vlakom smo se odpeljali do Ribnice, kjer smo si ogledali razstavo o suhorobarstvu in lončarstvu v Rokodelskem centru v Ribnici, si ogledali Park kulturnikov v ribniškem gradu ter tako spoznali pomen le-teh. Ogledali smo si tudi razstavo z naslovom Boj krvavi zoper čarovniško zalego o čarovnicah in vraževerju v srednjem ter novem veku. Spoznavali pa smo tudi delo suhorobarja ter ga opazovali, kako izdeluje košare iz leske. Učenci so nato s pomočjo aplikacije Ribnčar-interaktivni vodnik v skupinah reševali naloge na mobilnem telefonu in učnem listu ter s tem spoznavali Ribnico in njeno preteklost.

V petek, 5. 4. je učence POŠ Željne obiskala predstavnica ZD Kočevje Marija Kobe. Imeli so delavnice na temo zdravih navad in škodljivih pijač.

V petek, 12. 4. so imeli učenci POŠ Željne naravoslovni dan. Odšli so na pohod okoli jezera, kjer so spoznavali bonton obnašanja v naravi ter rastline in živali ob jezeru.

V četrtek 11. 4. so učenci od 7. do 9. razreda izvedli športni dan. Odpravili so se na pohod na Fridrihštajn. Šestošolci so isti dan izvedli kulturni dan v Pokrajinskem muzeju v Kočevju. Tema kulturnega dne so bile lutke.

V sredo, 17. 4., so imeli učenci 3. razredov tehniški dan. Odpravili so se v Pokrajinski muzej Kočevje. Tam so se pogovarjali o življenju ljudi na gradovih. Spoznali so, kdo vse je na gradu živel, kako so se oblačili, jedli, spali, katere poklice so opravljali… Po učni uro so se učenci razdelili v 2 skupini. Ena skupina je ostala v muzeju, kjer so se pogovarjali o čebelah in izdelali maketo čebelnjaka, druga skupina pa je odšla na sprehod po Kočevju, kjer so s pomočjo slik spoznali, kako je mesto Kočevje izgledalo včasih, kje je v mestu stal grad itd. Nato sta se skupini zamenjali.

V četrtek, 18. 4. je potekala noč knjige za učence od 1. do 6. razreda, ki so pravočasno opravili bralno značko. Obiskala jih je pisateljica in ravnateljica vrtca Nina Mav Hrovat, ki jim je predstavila nekaj svojih knjig in učence zabavala s pripovedovanjem zgodb. Po predstavi so odšli učenci v razrede s svojimi učiteljicami, kjer so izdelovali različne izdelke na temo branja. Noč knjige je potekala od 18.00 do 20.00.

V soboto, 13. 4. , so se učenci in mentorice treh osnovnih šol iz Kočevja in okolice (OŠ Ob Rinži, OŠ Stara Cerkev in OŠ Zbora odposlancev) odpravili na planinski pohod na Ptičji vrh, ki se nahaja v Karavankah. Zbrali so se ob sedmi uri zjutraj in se odpeljali proti Jesenicam. Avtobus jih je pripeljal do doma Pristava, od koder so pričeli pešpot proti vrhu. V dom Pristava so se vrnili po prehojenih dobrih štirinajstih kilometrih. V kočevje so se vrnili okoli 18. ure.

V četrtek 25. aprila so se učenci devetih razredov v okviru tehniškega dne pripravljali za nacionalno preverjanje znanja. Učenci so reševali matematične naloge. V drugi polovici dneva pa so v računalniški učilnici snovali digitalne vsebine za letošnji zaključek šolskega leta in valeto.

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 7 krat, Število ogledov danes: 1)