Pozdravljeni!

V ponedeljek, 18. 9. 2023 smo ob 10.00 prispeli v Ankaran. Pričakalo nas je sončno in prijetno toplo vreme. Po kosilu smo imeli prvo plavalno preizkušnjo, nato pas smo obiskali učno pot Slani Sredozemski slani travnik, ki leži med Sv. Katarino in Sv. Nikolajem in predstavlja poseben primer morskega obrežja. To je dom za mnoge ptice in rastišče redkih slanoljubnih rastlin. Ogledali smo si tudi znano pokopališče školjk. 
 
 

Zbudili smo se v toplo torkovo jutro – temperatura zraka kar 22 stopinj. Po zajtrku smo odšli na plavanje v zunanji bazen in na vajo za zlatega delfinčka v morje. Popoldan smo se odpeljali z ladjico v Piran. Piran je še kar poln turistov. Odpravili smo se daljši ogled mesta in na okusen sladoled na Punti. Po večerji so potekale učne dejavnosti.

Za nami je razgibana sreda. Učne delavnice. ustvarjanje, plavanje, vodni športi in tekmovanje za delfina so nam zapolnili sredo. Hja bilo je naporno, a zabavno.

 

Današnji četrtek je minil izjemno hitro. Izvedli smo tehnični dan, izvajanje plavalnih tehnik za delfina in morskega psa ter imeli športne vodne igre. Dan smo zaključili z družabnim večerom in s podelitvijo nagrad. Bil je res čudovit dan.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 

Morski pozdrav od 5.a in 5.b

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Obiskano 102 krat, Število ogledov danes: 1)