Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V soboto, 11. 3. 2023, so se učenci z Osnovne šole Stara Cerkev, Osnovne šole Zbora odposlancev in Osnovne šole Ob Rinži odpravili na pohod na Grmado. Iz Kočevja so se z avtobusom odpeljali ob 8.00. Po kratki vožnji so prispeli v Podpeč, kjer so začeli pot. Mimo cerkvice so se povzpeli do koče na Kamen vrhu. Po dobri uri hoje so prispeli do koče na Grmadi. Tam so pomalicali, napisali Dnevnike, se igrali nato pa se spustili v dolino. 10 minut do 4 so prispeli na železniško postajo v Ortneku, ob 4 pa se povzpeli na vlak, ki jih je odpeljal nazaj domov.

V mesecu marcu je za učence od 1. do 5. razreda ter učence POŠ Željne potekal športni dan – Plesni dan. Z avtobusom so se odpeljali v Kočevje, v plesni klub Jasmin, kjer so se naučili plesnih koreografij. Vsak razred se je naučil svojo. Novo naučene plesne korake bodo predstavili na prireditvi Pozdrav pomladi, ki bo na šoli potekala v mesecu aprilu.

V mesecu marcu pa je na šoli potekalo tudi tekmovanje za Angleško bralno značko. Tekmovanja so se udeležili učenci od 1. do 5. razreda.

V četrtek, 9. marca, smo si v okviru programa za nadarjene v kočevskem Kulturnem centru ogledali predstavo Zdrava pamet, v kateri igra slovenski dramski igralec Nik Škrlec, ki je tudi eden izmed avtorjev monokomedije. Predstavo Zdrava pamet spremlja interaktivna razstava o naših možganih, mislih in iluzijah. Razstava in predstava predstavljata zaključen gledališki dogodek. Na interaktivni razstavi smo lahko med drugih preizkusili Nikov znani kontracikl, se zabavali z roboti in svoje možgane pretentali z različnimi eksponati, ki so, tako kot predstava, namenjeni kravžljanju sivih celic. Učenci, ki so si predstavo ogledal, so bili navdušeni, še posebej nad izzivom, ki so ga postavljali Niku. Namreč med korono se je na pamet naučil vse poštne številke v Sloveniji in pravi užitek je bilo v živo preizkusiti Nikov spomin. Seveda se ni zmotil. No, enkrat se je, ampak je takoj odkril napako. Priporočamo ogled, ker predstava z razstavo potuje po slovenskih krajih.

V četrtek, 16. marca. je na OŠ Stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz matematike. Tekmovanja se je udeležilo 83 učencev od 1. do 9. razreda. Učenci so dosegli 25 bronastih priznanj. Najboljši so se uvrstili na področno tekmovanje.

V petek, 24. marca so učenci OŠ Stara Cerkev na pobudo zdrave šole očistili bližnjo in malo bolj oddaljeno okolico šole. Čistilo akcijo so izpeljali peto učno uro in pobrale veliko smeti, predvsem ob cesti.

V soboto, 25.4.2023, sta se učenca 8. in 9. razreda, udeležila regijskega tekmovanja v znanju kemije na OŠ Sostro.

V petek, 31. marca, smo se zopet pridružili dogodku, ki ga organizira ena izmed čeških knjižnic, gre namreč za Andersenovo noč, noč, ki jo učenci preživijo v šoli ob branju knjig, igranju na inštrumenta, kuhanju, ustvarjanju in še čem.

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 53 krat, Število ogledov danes: 1)