PONEDELJEK, 19.9.2022
Pozdravljeni!
 
Petošolci se javljamo iz ŠVN Ankaran. Iz oblačne Stare Cerkve smo prispeli v sončen Ankaran. Po nastanitvi v sobe smo se odpravili na kosilo in ob 13.30 smo že plavali v bazenu. Vsi smo opravili preizkus plavanja, naredili vaje varnosti v vodi, in seveda smo skočili še v morje. Voda je več kot odlična. Po popoldanski malici smo šli na daljši sprehod do Sv. Katarine, kjer smo si na pokopališču školjk nabrali školjke za ogrlico in za spomin. Po večerji smo imeli različne dejavnosti. Zdaj pa gremo spat …
 
 
Obisk Sv. Katarine
V ponedeljek, 19.9.2022, smo se peš odpravili proti Kopru. Po urejeni naravoslovni poti smo prišli do pokopališča školjk. Milijoni školjk počivajo na tem mestu. Učenci so si izbrali nekaj školjk za ogrlico in spomin. Bil je prijeten sprehod. 
 

TOREK, 20.9.2022

Pozdravljeni!

Danes je bil prav poseben dan. Odšli smo na ogled Pirana z ladjico iz Ankarana. V Piranu smo si ogledali osrednji trg, glavne znamenitost in se seveda povzpeli do cerkve Sv. Jurija. Nato smo obiskali še Akvarij in pojedli odličen sladoled. Popoldan smo ponovno preživeli v morju in po večerji smo se lotili reševanja učnih listov o Piranu in obmorskih mestih v Sloveniji. Zvečer pa smo imeli letni kino. Res nepozaben dan!

 
Tudi naše sobe so ta teden postala morska bivališča. Vsaka soba ima svoje izbrano ime, ki krasi vrata sob. 
Fotografije je posnela: Tinkara
 
SREDA, 21.9.2022
 
Sreda je že tu. Jutranje plavanje smo tokrat opravili v notranjem bazenu. Po kosilu pa smo preplavali 50-meterski zunanji bazen. Naučili smo se razlicnih plavalnih tehnik. Seveda po smo šli še malo čofotati v morje. Proti večeru smo šli pohod na Hrvatine. Pot je bila čudovita. Po večerji pa smo preverili znanje o morski živalih in narisali morskega konjička, ki je simbol piranskega Akvarija. Dan je prehitro minil.
 
ČETRTEK,22.9.2023
 
Še zadnji dan pred odhodom smo preživeli v morju – dopoldan na pedolinih, supih in kajakih, nato pa smo imeli še plavalne vaje za bronastega in srebrnega delfinčka. Popoldan smo ustvarjali spominek, ki vam ga pokažemo doma. 

Zvečer je sledil družabni večer, ko so se predstavili učenci po sobah. Nastopi so bili zanimivi, zabavni in poučni. Imamo kar nekaj talentov.
 
Morski pozdrav iz Ankarana!
5.a in 5.b
 
 
(Obiskano 178 krat, Število ogledov danes: 1)