Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V soboto, 12. 3. so se učenci od 2. do 8. razreda OŠ Stara Cerkev udeležili pohoda na Kokoš nad Lipico.

Učenci od 1. do 5. razreda ter učenci podružnice Željne so se v mesecu marcu udeležili plesnega dne. Naučili so se koreografijo, spoznali različne zvrsti plesa, delali vaje za koordinacijo, ritem, moč, agilnost, na koncu pa zaplesali ob disko glasbi. Naučene plese so zaplesali na prireditvi Pozdrav pomladi.

Učence tretjih razredov pa je v torek, 29. 3., obiskala zdravnica. Pogovarjali so se o zdravi prehrani, si ogledali prehransko piramido ter narisali uravnotežen obrok.

Učenci podružnice Željne so imeli 8. 3. tehniški dan. Ustvarjali so voščilnice za dan žena in pripravili darila za materinski dan. Na materinski dan pa so se odpravili na sprehod do gozda, kjer so nabrali šopke za mamice.

Tudi učenci 5. b razreda so bili na materinski dan ustvarjalni. Iz odpadnih rolic so izdelali narcise v vazi. V mesecu marcu pa so na temo pomladi ustvarjali še dvakrat. Okrasili so šolsko avlo s pomladnimi cvetlicami ter v parih ustvarili polje narcis.

Učenka 9. A razreda, Lara Curl, je dosegla srebrno priznanje na državnem tekmovanju 11. Slovenska glasbena olimpijada.

V tednu od 7. do 11. marca je na OŠ Stara Cerkev potekalo zbiranje humanitarne pomoči za pomoč Ukrajini. Zbirali smo prehrano, higienske pripomočke, komplete prve pomoči, material za prvo pomoč in gasilsko reševalno ter osebno opremo.

V četrtek, 17.3. je na OŠ Stara Cerkev potekalo tekmovanje iz matematike. Na tekmovanju so sodelovali učenci vseh razredov.

V petek, 18.3. so se učenci OŠ Stara Cerkev udeležili akcije Očistimo kočevsko. Po razredih so odšli na čistilno akcijo in pobirali smeti v bližnji in malo bolj oddaljeni okolici šole.

V tednu od 21. do 25. marca so učenci šestih razredov imeli zimsko šolo v naravi na Krvavcu. Ob obilici smučanja v prečudovitem sončnem vremenu so učenci opravili tudi nočni pohod, igrali družabne igre, imeli filmski večer in druge zanimive dejavnosti.

V torek, 29. 3. je na OŠ Stara Cerkev v telovadnici potekala tradicionalna prireditev Pozdrav pomladi. Učenci so se predstavili s plesnimi točkami, igranjem na inštrumente in recitacijami. Na prireditvi pa so sodelovali tudi mlajši otroški zbor, starejši otroški zbor in mladinski pevski zbor.

Učenci 9. razredov so v torek, 29. 3. imeli ekskurzijo. Ogledali smo si Celjski grad in spoznavali zgodovino Celja ter geografske značilnosti Celjske kotline, nato smo šli v Tropsko hišo. Tam so učenci ob delavnici spoznavali tropske živali. Treh tropskih živali (mali madagaskarski tenrek, afriška železna kačica, kraljevi piton) so se lahko dotikali, jih otipali, jih prijeli in spoznavali njihove značilnosti. Nato je sledil samostojen ogled živali in nekaj tudi rastlin po različnih ekosistemih tropskega pasu (afriška savana, azijski monsunski gozd, arizonska puščava, amazonska džungla) in kotiček hišnih ljubljencev.

V mesecu marcu smo za nadarjene učence od 7. do 9. razreda v okviru projekta Tesla organizirali delavnice na temo Elektrika. Dejavnosti so bile zastavljene tako, da so učenci s pomočjo praktičnih poskusov in IKT podpore sami prihajali do spoznanj v zvezi z elektriko. Učitelj fizike je za učence pripravil tudi nekaj demonstracijskih poskusov. Opremljeni z novimi znanji bodo učenci v nadaljnjih delavnicah spoznavali življenje in delo Nikole Tesle.

V soboto 26.3.2022, se je učenka Sara Caserman udeležila regijskega tekmovanja iz kemije. tekmovanje je potekalo na OŠ Brezovica. Isti dan je na OŠ Stara Cerkev potekalo tudi državno tekmovanje pod naslovom Strogo zaupno.

V četrtek 31.3. je na šoli potekalo tudi državno tekmovanje Mathemček.

 

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 82 krat, Število ogledov danes: 1)