V soboto, 2. 10. 2021, smo se z učenci Osnovne šole Stara Cerkev odpravili na letošnji prvi pohod s planinskim krožkom. Pohoda se je udeležilo 38 učencev od 2. do 7. razreda.

Ob 9.00 smo se zbrali na parkirišču v Podgorski ulici, preverili, če smo vse vzeli s seboj in se odpravili po Kalanovi poti navzgor. Po poti smo si ogledovali okolico in se naučili, kaj pomenijo markacije na drevesih, kamnih…

Pot je bila strma, a so jo učenci premagovali brez težav. Pred vrhom smo si ogledali še jamo Treh bratov. Stopili smo le do roba jame in si jo ogledali od daleč.

  

Nato smo se odpravili do koče, kjer smo pomalicali, mladi planinci pa so prejeli prvi letošnji žig v Dnevnik mladega planinca. Na vrhu smo naredili še obvezno skupinsko sliko:

Ko smo bili siti in spočiti smo pobrali svoje stvari in se odpravili še po poti do vrha, kjer smo si ogledali mesto Kočevje z vrha in iskali svoje hiše, hiše babic in dedkov…

Ko smo se nagledali našega mesta smo se odpravili po drugi strani navzdol. Prišli smo do Grajske poti, po kateri smo se spustili nazaj do parkirišča, kjer so nas že čakali starši. Utrujeni smo se poslovili in se že veselo pogovarjali o naslednjem pohodu.

 

Maša Blažič

(Obiskano 73 krat, Število ogledov danes: 1)