BRLOGČEVE NOVIČKE – februar 2021

Učenci in učenke od 1. do 9. razreda so imeli 5.2. kulturni dan. Ogledali so si e- prireditev s poslanico ravnateljice ob kulturnem prazniku ter izvedeli imena nagrajencev likovnega in literarnega natečaja ter prvič nagrade z glasbenega področja. Sicer pa je bil dan namenjen posnetkom o življenju in delu pesnika Prešerna, kvizom, ogledom animacij in likovnemu ter glasbenemu ustvarjanju. Učenci od 6. do 9. razreda so dan zaključili preko povezave Zoom. Videli so se z razredniki in predstavili svoje delo in vtise iz kulturnega dne.

Učenci v 4. A so preko E-kviza iskali Julijo in Franceta. Kviz je otroke kar namučil, a nič zato, saj so zaradi tega izvedeli veliko novih informacij o Prešernu, ki jih še niso poznali. Učenci so pri kulturnem dnevu razvijali svojo domišljijo o tem, kaj bi se dogajalo, če bi Prešeren oživel (Bi uporabljal Facebook in Instagram? Kakšne bi bile njegove objave? Verjetno bi uporabljal tudi mobilni telefon in si preko njega dopisoval z Julijo …Kakšna sporočila bi pisal?). Učenci so bili polni idej!

In potem je 9.2. prišel  čas za naše najmlajše učence. Zanje so se odprla šolska vrata tako na matični šoli kot podružnici Željne. Veselje je bilo ob snidenju s sošolci nepopisno. Tiho so pa tudi priznali, da se raje učijo in pišejo naloge v šoli kot doma. Prve dni so preživeli tudi ob igri, seveda ob upoštevanju priporočil NIJZ.

V sredo, 10.2.,pa je bilo šolsko tekmovanje iz prostorske predstavljivosti Matemček. Učenci od 1. do 3. razreda so tekmovalne pole reševali v šoli, ostali učenci pa s spremljavo preko zooma na daljavo. 16 učencev se je uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo 4.3. in bo izvedeno na naši šoli.

Četrtošolci so si za zadnji dan pouka na daljavo zaslužili nagrada za trdo delo in motivacijo ter pridnost. Učenci a oddelka so si pripravili filmski večer preko ZOOM-a. Oblečeni v pižame in ob polnih skledah kokic, čipsa, smokija so si učenci in učiteljica ogledali film Troli na svetovni turneji. Verjetno si predstavljate, da je bil to res najbolj zabaven zaključek njihovega učenja na daljavo.

Devetošolci so v petek 12. in v soboto 13. februarja imeli informativni dan, ki je letos potekal malo drugače, na daljavo. Učenci so si preko spletnih povezav skušali ustvariti vtis o bodočih šolah, kjer bodo nadaljevali srednješolsko izobraževanje.

V ponedeljek, 15. 2. so se v šolo ponovno vrnili še ostali osnovnošolci od 4. do 9. razreda. Učenci so bili izredno veseli, saj se v živo niso videli dolge mesece.

Na pustni torek, 16.2., pa so bili razredi obiskani s pustnimi šemami v 1., 2.razredu in na šoli v Željnah. Učenci so ob poslušanju pustnih pesmic likovno ustvarjali . V  skupinah so barvali, strigli, lepili in okrasili pustne maske in svoje ustvarjalne veščine krepili ob izdelovanju velikih pustnih mask. Pri malici smo se posladkali s pravim pustnim krofom. Nekaj šem pa je odšlo tudi na sprehod po vasi, kjer so, vsaj za kratek čas, uspešno odgnali zimo.

Pa prijetne in zabavne počitnice želimo vsem Brlogčarjem!

Jadranka in Helena iz OŠ Stara Cerkev

(Obiskano 109 krat, Število ogledov danes: 1)