BRLOGČEVE NOVIČKE – januar 2021

Četrtošolci so v januarju  izvedli dva dneva dejavnosti. Najprej so imeli športni dan, ki so ga, vsak na svoj način, preživeli na snegu. To je bil res zabaven dan! Vsi so bili zelo veseli snega!  Nato pa so imeli še tehniški dan, pri katerem so ponovili, kaj vedo o človeškem telesu. Pri tehniškem dnevu so doma ustvarjali igro, ki jim bo pomagala pri utrjevanju snovi pri naravoslovju in tehniki. Naredili so tudi model pljuč in tako ugotavljali, kako poteka naše dihanje. Upamo, da se čimprej vrnejo v šolske klopi, kjer bodo model pljuč in igro o človeku lahko tudi skupaj preizkusili. Najboljša dneva v tednu sta četrtek in petek, saj imajo takrat več časa za zabavo in druženje na daljavo! Njihova najbolj zanimiva igra preko ZOOM-a so skrivalnice. Skrivajo se na vsa možna mesta v njihovih sobah, kuhinjah in hodnikih. Sošolci odkrivajo  skrivne kotičke. Imajo se lepo.

Učenci 1. razredov so imeli zimski športni dan. Opravili so pohod z družinskimi člani. Primerno so se oblekli in obuli. Sami so si izbrali smer  in cilj pohoda. Nekateri učenci so v športni dan vključili še druge zabavne dejavnosti. Ob dosegu cilja, so bili vsi enotnega mnenja, da je bil dan lep.

Na OŠ Stara Cerkev je v šolskem letu 2020/2021 potekal Prešernov nagradni natečaj, na katerem so učenke in učenci sodelovali s svojimi prispevki na likovnem  področju. V skladu s trenutnimi razmerami, ki so močno posegle v naša življenja in vplivajo na šolsko delo, odnose, dojemanje sveta in samega sebe, so učenci na nagradnem natečaju likovno ustvarjali s temo: NARAZEN – PA VENDAR POVEZANI. Mladi ustvarjalci so svoja doživljanja likovno izrazili skozi risbo in sliko. Imena ter likovne izdelke nagrajencev in pohvaljenih učencev, si boste lahko ogledali na spletni strani šole.

V sredo 13. januarja so učenci OŠ Stara Cerkev izvedli zimski športni dan. V okviru dela na daljavo so dejavnosti po navodilih učiteljev, izvedli sami ali pa skupaj s starši.

V torek, 19. januarja je bil za učence od 6. do 9. razreda kulturni dan. Učenci so tudi na daljavo raziskovali kulturo. Tema v 6. razredu je bila Lutkarstvo in Lutke domačina Matije Glada. Učenci so tudi izdelali lutke. 7. razredi so izvedli kulturni dan z naslovom Ogrlica kultur. Učenci so raziskovali svoje družinske preteklosti v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Kočevje. Tema kulturnega dne v 8. razredu je bila Slovenska osamosvojitev in nastanek slovenske države, v 9. razredu so učenci virtualno popotovali po poteh Primoža Trubarja.

(Obiskano 130 krat, Število ogledov danes: 1)