Brlogčeve novičke

V četrtek, 21. 3. je na OŠ Stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje v znanju matematike, imenovano Matematični kenguru. Na državno tekmovanje so se uvrstili trije tekmovalci; iz 5. razreda Gašper Memedović, iz 7. razreda Tjaša Novak in iz 9. razreda Pablo Porenta. Čestitamo.

V sredo, 13. 3. je potekalo tudi šolsko tekmovanje iz Vesele šole. Na državno tekmovanje sta se uvrstili dve učenki Lana Bižal in Tjaša Novak. Čestitamo.

Pretekli petek, 22. 3., so učenci 7. in 8. razredov imeli tehniški dan. Povzpeli so se na grad Kostel in se naužili čudovitega razgleda na bližnje vasi in okolico. V rokodelski delavnici so si iz vrvi spletli zapestnico. V drugem delu so obiskali še CŠOD Fara, kjer so se zabavali v adrenalinskem parku.

V četrtek, 28. 3., je v šolski telovadnici OŠ Stara Cerkev potekla tradicionalna prireditev Pozdrav pomladi. Na prireditvi so nastopali otroci iz sosedovega vrtca in prve in druge triade naše šole. Nastopajoči so se predstavili s petjem in plesom. Otroci dramske skupine, pa so zaigrali tudi igrico »Prodam mamo«.

V noči s petka na soboto so učenci – bralni značkarji na šoli organizirali Andersenovo noč. To pomeni, da so noč preživeli v šoli. Letos so se posvetili kočevarski kulturi in življenju starih Kočevarjev in tako prebirali kočevarske pravljice in zgodbe, v goste povabili “živo knjigo” etnologinjo Anjo Moric, pekli kočevarsko pecivo, izdelovali miniaturne kočevarske noše, imeli ob polnoči koncert, se igrali in seveda skrivali po skritih kotičkih šole.

Pretekli teden so bili šestošolci v šoli v naravi na Krvavcu. Učenci so se imeli prijetno. Hrana je bila zelo okusna in tudi vreme jim je služilo. Samo v četrtek niso šli na smučanje dopoldne, ker je bila megla. Nekaj učencev se  je naučilo smučati, nekaj pa so še utrdili veščine. V torek so imeli  pustno rajanje  in v četrtek disco v posebnem prostoru. Tudi na praznik žena niso pozabili in izdelali rožice za mamice.

V ponedeljek pa je bil za učence od 1. do 5. razreda plesni dan. V nekaterih učilnicah so jih počakali plesni pedagogi Plesne šole Miki. Učenci so se najprej seznanili s potekom dneva, se dodobra ogreli in med pogovorom spoznali pomen besede muzikal. Vsak razred se je naučil po dva plesa na glasbo različnih muzikalov. Zadnjo šolsko uro pa so se vsi plesoči zbrali v telovadnici, kjer so se predstavili z naučenimi plesi. Komaj čakajo, da bodo svoje novo pridobljeno znanje pokazali prisotnim na prireditvi Pozdrav pomladi, ki bo 28. 3. ob 18.uri.

V četrtek je potekalo šolsko tekmovanje iz Vesele šole. Udeležilo se ga je 18 tekmovalcev. Držimo pesti, da  učenci dosežejo čim bolje rezultate.

Danes na OŠ Stara Cerkev poteka sobotna šola. Učenci, ki se je bodo udeležili, bodo izdelovali gregorčke in mešali parfume, ki jih bodo dekorirali v darilne škatlice. Za posladek pa si bodo pripravili jagode in čokolado.

(Obiskano 20 krat, Število ogledov danes: 1)