Brlogčeve novičke

V sredo, 23. 1. 2019, je na  OŠ dr. Ivana prijatelja Sodražica  potekalo območno tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje. Tekmovanja sta se udeležili 2 učenki, in sicer: Klara Šlemer iz 8. razreda in Aneja Bižal iz 9. razred. Klara Šlemer je prejela srebrno Cankarjevo priznanje. Čestitamo!

V soboto, 26. 1. 2019, je na OŠ Jožeta Moškriča v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v znanju iz razvedrilne matematike. Tekmovanja se je iz OŠ Stara Cerkev udeležila učenka 7. razreda Tjaša Novak, ki je dosegla zlato priznanje. Čestitamo!

Učenci 4. razredov so imeli tehniški dan z naslovom elektrika. Najprej so si ogledali kratek film o virih in porabnikih električne energije. Iz kovčka Elektrika so spoznali gradnike  električnega kroga in jih uporabili pri vaji: Kdaj in zakaj žarnica zasveti. Ob tem so narisali skico.  V skupinah so preizkusili, katere snovi prevajajo električni tok in katere ga ne prevajajo. Spoznali so prevodnike in izolatorje. Nekaj besed pa so namenili tudi o previdnem ravnanju z električnimi aparati in o pomenu  izolacije na žicah. Nato so še sami poizkušali ustvarjati z gradniki električnega toka in bili pri tem motivirani in ustvarjalni.

V četrtek, 24. 1. 2019, je bilo v Škofljici tekmovanje v badmintonu posamezno. Iz OŠ Stara Cerkev so se udeležili tekmovanja 4 učenci. V kategoriji starejši dečki je osvojil 1. mesto – Jože Kralj, 7. – 12. mesto Vid Dejak in 12. – 18. mesto Dejan Panić. V kategoriji mlajših dečkov pa je osvojil 3. mesto Tilen Tomac.

Vsem tekmovalcem čestitamo za osvojena mesta.

Danes poteka na OŠ Jožeta Moškriča v Ljubljani državno tekmovanje v znanju iz razvedrilne matematike. OŠ Stara Cerkev zastopa učenka Tjaša Novak iz 7. razreda. Želimo ji veliko uspeha na tekmovanju.

Šolskega tekmovanja iz kemije, ki je potekalo, 21. 1. 2019, se je udeležilo 5 učencev. Na državno tekmovanje sta se uvrstila Ajda Novak iz 8. razreda in Pablo Porenta iz 9. razreda. Pablo Porenta je na šolskem tekmovanju dosegel bronasto priznanje.

Četrtošolci  so, 14. 1.,  imeli kulturni dan v Pokrajinskem muzeju, na temo ogrlica kultur. Pogovarjali so se o prednikih, od kod prihajajo starši in stari starši. Nato so si ogledali stalne razstave in ob koncu v delavnici izdelali svojo igro spomin.

(Obiskano 53 krat, Število ogledov danes: 1)