Brlogčeve novičke od 17. 12. do 21. 12. 2018

Učenci 4. razredov so v torek, v preteklem tednu, imeli kulturni dan na temo prazniki in praznovanje (šege in navade). Pogovarjali so se o običajih pri posameznih praznikih. Učenci so izdelali plakate in tako spoznavali in širili znanje o različnih praznikih. Od srede do petka pa so bili v CŠOD Medved. Spoznali so okolico doma in se igrali na snegu, ki ga žal ni bilo veliko. Pridobili so novo znanje o astronomiji in planetih ter se preizkusili v različnih naravoslovnih poskusih. Ob zaključku so vsi prejeli priznanja, da so uspešno prebrodili vse potrebne dejavnosti in predvsem, da so kljub domotožju preživeli 3 dni brez staršev.

Petošolci, b oddelka, so v tednu pred počitnicami imeli pouk v pravljičnem duhu. Učenke in učenci so pripovedovali slovenske pravljice s kamišibajem. Občudovali so pravljične ilustracije in se vživljali v pripovedovanje sošolcev.

V četrtek, 20. 12. 2018, je v šolski telovadnici potekal tradicionalni Novoletni živ-žav. Nastopajoči so se s plesom, pesmijo in prozo predstavili številnemu občinstvu. Povezovalka programa se je navzočim zahvalila za darovana sredstva, ki so jih darovali v zameno za darila, ki so jih izdelali učenci.  Sredstva so bila namenjena obisku KCK-ja in prevozu, kjer so si učenci ogledali zanje primerna filma.

Učenci OŠ Stara Cerkev so v petek, 21. 12. 2018 imeli kulturni dan. Kulturni dan je bil izveden v dveh delih. Prvi del je bila prireditev na kateri smo obeležili dan samostojnosti in enotnosti ter prihajajoče božično – novoletne praznike. V drugem delu pa so učenci obiskali Kulturni center Kočevje, kjer so si ogledali film. Učenci od 1. do 5. razreda so si ogledali film Peter zajec, učenci višjih razredov pa film z naslovom Gajin svet.

Učenci sedmih razredov pa so v okviru kulturnega dne obiskali Knjižnico Kočevje, kjer so v okviru projekta Rastem s knjigo spoznali, kako knjižnica deluje, kaj vse knjižnice izposojajo in s čim se v knjižnici še ukvarjajo. Učenci so dobili v dar knjigo Nataše Konc Lorenzutti: Avtobus ob treh.

Vsem Brlogčarjem, od blizu in daleč ter voditeljici Nataši, želimo učenci in učitelji OŠ Stara Cerkev, zdravo, igrivo, nagajivo in vedoželjno novo leto 2019.

Brlogčeve novičke od 3. 12. do 14. 12. 2018

V ponedeljek, 3. 12. 2018 je na OŠ Stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz razvedrilne matematike. Tekmovali so učenci in učenke od 4. do 9. razreda, skupaj 37 tekmovalcev. Bronasta priznanja so prejeli naslednji učenci: Nik Žansky iz 4. razreda; Manca Marčelja, Hana Rus, Katarina Savić in Daša Bartol iz 5. razreda; Rok Novak iz 6. razreda; Tjaša Novak iz 7. razreda; Lovro Štemberger iz 8. razreda in Pablo Porenta iz 9. razreda. Sedmošolka  Tjaša Novak se je uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 26. 1. 2019. Vsem dobitnikom priznanj ČESTITAMO!

Brlogčarji pa so komaj dočakali torek, 11. 12. 2018, saj ji je čakal nagradni izlet. Nagrajenci iz OŠ Livold, Stara Cerkev in Velike Lašče so se v hladnem jutru odpeljali v Prirodoslovni muzej.  Pokukali smo v naše malo veliko morje, pokukali v vrečo gospe Staše Tome in se srečali s kačonom Čonetom.  Gospa Staša je  imela veliko povedati o življenju kač in Čone je krožil s svojo lastnico po prostoru, da so ga lahko Brlogčarji pobožali in se prepričali, da ni sluzast in moker. Ker pa izleta brez presenečenja ni, so nagrajenci obiskali Ledeno deželo. V njej je bilo vse iz ledu: skulpture, prestol. Ampak najboljši med ledenkami je bil pa prav gotovo ledeni tobogan, po katerem se niso spustili več kot trikrat, saj bi bili drugače mokri. In kaj še naredimo na izletu? Kupimo kakšen spominček, seveda. Ob Ljubljanici so si Brlogčarji ogledali ponudbo na stojnicah in prav vsi so si kupili nekaj. Še skok na avtobus, vožnja proti domu in…..čakamo in se veselimo  naslednjega. Hvala Univoxu pa Jasni, Nataši, Branki in Jadranki za spremstvo.

Pretekli četrtek se je OŠ Stara Cerkev predstavila na Božično-novoletnem bazarju na ploščadi v Kočevju. Učenci in učenke so skupaj z mentoricami pripravili kratko prireditev, na kateri je navzoče nagovorila tudi ravnateljica ga. Sonja Veber. Vse prisotne je povabila k stojnicam, kjer so si lahko izbrali izdelke, ki so jih izdelali učenci preteklo soboto na tehniškem dnevu. Za kupljene izdelke so prisotni prostovoljno prispevali v šolski sklad.

(Obiskano 50 krat, Število ogledov danes: 1)