Z mesecem septembrom se je za prvošolce začelo novo obdobje. Preskok iz vrtčevske igralnice, v šolsko učilnico. Spoznali so nove učiteljice in sošolce. Učenci večino dneva preživijo v šoli pri pouku in kasneje v podaljšanem bivanju.  Čas v podaljšanem bivanju je zelo pester, zato se vam bomo mesečno oglašali in poročali, kaj smo počeli v preteklem mesecu. Delo v podaljšanem bivanju poteka skoraj vsak dan v istem zaporedju in sicer: kosilo, sprostitvena dejavnost, samostojno učenje, ustvarjalno preživljanje prostega časa, popoldanska malica in odhodi domov. Mesec september nam je bil z vremenom zelo naklonjen, zato smo zadnje ure podaljšanega bivanja preživeli na šolskem igrišču.

Prvi teden smo se navajali na novo okolje, ljudi in pravila. Učenci so se navajali na samopostrežni način delitve hrane pri kosilu, kar jim je bilo zelo všeč in so s ponosom nosili vsak svoj pladenj. Seznanili smo se tudi s šolskimi pravili ter pravili, ki bodo poskrbela za varen in zabaven vsakdan v podaljšanem bivanju. Da smo se vsi med seboj dobro spoznali, smo se igrali veliko socialnih iger. Učenci so se ob tem zelo zabavali, tako da bodo te igre ostale kar redno na našem urniku. Med sprostitvenimi dejavnostmi smo se tudi sproščali in umirjali preko različnih zgodb in masaž. V zvezke, ki so namenjeni delu v podaljšanem bivanju, so nalepili svojo »osebno izkaznico«, katera je kratek povzetek njihovih osebnih značilnosti. Zvezek bo namenjen tudi njihovim risbam, učnim listom in grafomotoričnim vajam.

Skupaj smo izdelali tudi letni koledar, na katerem smo označili rojstne dneve učencev. Dogovorili smo se, da bodo učenci svoj rojstni dan praznovali tudi v podaljšanem bivanju in sicer tako, da mu zapojemo pesem in nato slavljenec izbire, kaj bomo tisti dan počeli.

Sodelovali smo tudi na jesenski razstavi, ki so jo organizirale članice društva podeželskih žena Kočevske. Njihova 27. jesenska razstava je bila na temo buč, tako da smo skupaj z učenci izdelali buče iz papirja. Razstava je potekala od 26.-29. 9. 2023, v prostorih tržnice Kočevje.

Skupaj se veselimo že meseca oktobra, ki bo posvečen tednu otroka ter jeseni.

Zapisala:

Tina Gril, učiteljica podaljšanega bivanja (1. razred)

(Obiskano 31 krat, Število ogledov danes: 1)