NARAVOSLOVNA EKSKURZIJA – OBISK ŽIVALSKEGA VRTA

(1., 2. razred in POŠ Željne)

 

Z učenci smo se v četrtek 14. oktobra odpravili na naravoslovno ekskurzijo – obisk živalskega vrta. V šoli smo prevzeli malico in se z avtobusom odpeljali do živalskega vrta. Pot v živalski vrt je bila vesela in dolga, saj so učenci komaj dočakali, da smo prispeli na cilj.

Učenci 2. a razreda smo ob prihodu v živalski vrt najprej pojedli malico, nato pa smo se veselo odpravili na raziskovanje in spoznavanje različnih živali. Prva nas je prijazno pozdravila zebra Srečka, s katero se je začela naša dogodivščina v živalskem vrtu.

Nadaljevali smo pot in spoznali različne živali. Kljub temu, da učenci medvede lahko vidijo tudi v domačem kraju, sta jih medveda povsem navdušila.

Prav posebno presenečenje so bili tudi volkovi, ki so prav uživali v naši družbi. Sledili so nam po hribu navzgor ter nas na koncu tudi pospremili nazaj in se z glasnim tuljenjem od nas tudi poslovili. Seveda smo jih tudi mi, kot se to spodobi, z glasnim tuljenjem pozdravili nazaj.

Učenci so bili sprva malo razočarani, ker se je sibirski tiger skrival v svojem kotičku, vendar so ga učenci uspeli privabiti tudi bližje, čisto blizu, kar jih je popolnoma očaralo.

Zelo od blizu smo si lahko pogledali tudi rdečevrate kenguruje, ki niso bili nič prestrašeni ali sramežljivi, saj so veselo poskakovali kar med nami, ob sprehajalnih poteh.

Prav posebna dogodivščina je bilo tudi srečanje z morskim levom, ki je ponosno plaval sem ter tja. Še posebej jih je navdušil spodnji prostor, iz katerega so morskega leva videli čisto od blizu.

Preden smo se z učenci odpravili na vodeno predstavitev nekaterih živali, smo naredili še skupinsko fotografijo v deželi »Photolandia«.

Sledila je vodena delavnica, kjer so učenci dobro spoznali kuščarja in kačo. Kar nekaj učencev je se je opogumilo in so obe živali prijeli kar v naročje, ter se z njimi prav lepo spoprijateljili, drugi pa so raje opazovali živalici v naročju prijatelja.

Po vodeni delavnici je sledila še kratka sprostitev na igrišču, kjer so učenci veselo poskakovali po velikih trampolinih in plezali do tobogana.

Sedaj že malo utrujeni, smo se odpravili na avtobus in na poti proti šoli delili krasne izkušnje in trenutke, ki so se učencem najbolj vtisnile v spomin.

Teja Ivanež

 

(Obiskano 65 krat, Število ogledov danes: 1)