V mesecu novembru je bila naša tema SKRBIM ZA SVOJE ZDRAVJE. Skupaj z učenci smo spoznavali zdrave navade, ki so pomembne za ohranjanje našega zdravja in dobrega počutja. Spoznali smo jih preko slikovnega gradiva in s pomočjo naših prstov na roki. Vsak prst na roki je imel svojo nalogo, kako skrbimo za svoje zdravje.

S projektom Zobni alarm smo spoznali kako pomembna je zobna higiena. Iz reklamnih letakov smo izrezali različno prehrano in pijače ter jih razvrščali na pravilen zob. En zob je bil vesel, drug žalosten. Otroci so samostojno lepili ustrezno prehrano ter pijačo, k ustreznemu zobu. Učenci so v obdobju, ko jim izpadajo mlečni, tako da je nekaterim, tudi v času podaljšanega bivanja izpadel kakšen zob. Zob smo skupaj zavili in dali v posebno kuverto za zobno miško.

V tem mesecu smo imeli tudi tradicionalni slovenski zajtrk. Pogovarjali smo se katera hrana je značilna zanj ter kako ta hrana sploh pride do naše šole. Odločili smo se, da bomo raziskali, kako mleko pride od krave do naše šole. Preko slikovnega gradiva in informacij na internetu smo tako spoznali pot mleka do naših ust. Izdelali smo tudi plakat, kamor so otroci, v pravilnem zaporedju, nalepili slike te poti.

Konec meseca novembra smo sodelovali v vseslovenski akciji izdelovanja novoletnih voščilnic za 21 tisoč starostnikov, ki bivajo v domovih za starejše po Sloveniji. Na papir smo odtisnili mehurčasto folijo, ki so jo učenci pobarvali z različnimi barvami. Odtis smo obrezali v obliki kroga, ki je predstavljal novoletni okrasek. Nad okrasek smo nalepili mašno in v voščilnico zapisali lepo misel, ki bo starostnikom polepšala prihajajoče praznike.

Prihajajoči mesec december bo namenjen zabavnim dnevom v podaljšanem bivanju. Učenci si bodo sami izbrali dejavnosti, ki bi jih radi počeli in se ob tem zabavali. Njihovi predlogi so zares zanimivi. Le-te razkrijemo z naslednjimi novicami, prihodnji mesec.

 

Zapisala: Tina Gril, učiteljica OPB 1

(Obiskano 34 krat, Število ogledov danes: 1)