V mesecu maju smo spoznavali ČUSTVA.

Začetek meseca se je začel sproščeno in spočito, saj smo se vrnili s prvomajskih počitnic. Z učenci smo se pogovarjali o doživetjih med počitnicami in kako smo se počutili. Iz pogovora smo razvili temo, da se vedno ne počutimo samo  dobro in da skozi dan izrazimo več različnih čustev. Beseda čustva, je bila večini še ne znana, zato smo postopoma preko knjig in zgodb spoznali različna čustva.

Najbolj všeč jim je bila zgodba Piščanček Pik, saj smo preko nje spoznali osnovna čustva, s katerimi se srečujejo tudi učenci. Slike iz slikanice smo imeli obešene v učilnici.

Učencem je bila ta tema zanimiva, a hkrati tudi težka, saj težko razumejo izražanje čustev, čeprav jih sami vsakodnevno izrazijo nezavedno.

Ob umirjeni glasbi so risali svoje počutje, risali različne obrazne mimike ter se igrali socialne igre.

V mesecu maju so tudi sodelovali na likovnem natečaju za bralno kazalo, preko Društva bralna značka Slovenije. Učenci so na priložen obrazec narisali poljuben motiv za kazalo. Narisana kazala sem jim tudi skopirala in plastificirala, da je vsak od njih imel svoje bralno kazalo tudi za domov in bodo uživali ob prebiranju knjig, s svojim lastnim bralnim kazalom.

Zapisala: Tina Gril, učiteljica OPB 1

(Obiskano 7 krat, Število ogledov danes: 1)