Mesec oktober je bil posvečen otrokom, saj vsak prvi teden v mesecu oktobru obeležujemo teden otroka, mi pa smo kar cel mesec posvetili temu. Naša rdeča nit skozi mesec oktober je bila Lepo je biti otrok. Učenci so sami predlagali sprostitvene dejavnosti ter izrazili želje, kako bi preživeli prosti čas v podaljšanem bivanju. Zelo radi se igrajo socialne igre ter izvajajo skupinske masaže v krogu.

V tem mesecu smo zakorakali v jesen. Skupaj z učenci smo spoznavali značilnosti jeseni, opazovali jesensko listje, barve … Pogovarjali smo se o spreminjanju narave ter pripravi rastlin in živih bitij na prihajajočo zimo. Učenci so risali jesensko drevo, ki je bilo zelo barvito.

Oktober pa je tudi mesec požarne varnosti. Letošnji poudarek je bil na preprečevanju požarov v naravi. Pogovarjali smo se o vzrokih za nastanek požarov ter preprečevanju le teh. Učenci so zelo aktivno sodelovali pri pogovoru ter dokazali, da o tej tematiki že veliko vedo. Prebrali smo tudi nekaj zanimivih zgodb o gasilcih in požarih. Izdelali smo razstavo v njihovi garderobi.

Učenci zelo radi poslušajo zgodbe, zato smo se vključili v projekt Naša mala knjižnica. Namen projekta je, da se vanj vključi čim več otrok ter se jim s tem postavi trdne temelje za razvoj bralne kulture v prihodnosti. Vsak učenec je prejel svoj ustvarjalnik, ki vsebuje zabavne in poučne naloge, vezane na vsebino prebranih knjig. V tem mesecu smo prebrali knjigo Alberta Lota: Ujel sem škrata.

Mesec oktober smo zaključili v pričakovanju praznikov in počitnic. Izdelovali smo duhce in netopirje ter brali zgodbe o praznični tematiki.

Zapisala: Tina Gril, učiteljica podaljšanega bivanja (1. razred)

(Obiskano 29 krat, Število ogledov danes: 1)