ČEBELICA… LETI, LETI ŽE 70 LET!

Čebelica je najstarejša slovenska knjižna zbirka, ki izhaja že od leta 1953. Njena prva urednica je bila Kristina Brenkova, ki je zbirki dala tudi ime.

Do sedaj je v zbirki Čebelica izšlo 478 knjig, v več kot 6.000.000 izvodih. Vse od začetka izhajanja, so v zbirki nastajala najbolj reprezentativna slovenska in svetovna književna besedila in ilustracije za otroke, ki so jih ustvarili najvidnejši pisatelji in pisateljice, pesniki in pesnice ter priznani slikarji in ilustratorji. 

Častna pokroviteljica 70. obletnice Čebelic je predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

 

Z učenci 5.A razreda, smo v sodelovanju z učiteljico Jasmino Čajo in šolsko knjižničarko Katjo Lazar, pripravili 2 razstavi knjižne zbirke Čebelica. Ena razstava je v knjižnici, druga v avli šole. V knjižnici so razstavljene vse Čebelice, ki jih imamo na šoli. Teh se je skozi leta nabralo res veliko. Najstarejše Čebelice so iz leta 1971.

Učenci so se seznanili z zbirko Čebelica. Nato so si podrobno ogledali knjige iz zbirke ter ugotavljali podobnosti in razlike knjig. Vsak učenec si je izbral eno knjigo in jo prebral. Sledilo je likovno poustvarjanje naslovnice knjige. Nastali so krasni izdelki, ki krasijo šolsko avlo.

Naj leti še 70 let
                                                                       Učenci 5.A razreda z učiteljico Jasmino Čajo in knjižničarko Katjo Lazar

(Obiskano 46 krat, Število ogledov danes: 1)