Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

22. aprila so se učenci OŠ Stara cerkev skupaj z učenci OŠ Ob Rinži in OŠ Zbora odposlancev odpravili na pohod na Ermanovec. Pohoda se je udeležilo 8 učencev z OŠ Stara Cerkev.

23.aprila smo na šoli izvedli drugi del tekmovanja za Cankarjevo priznanje. Tekmovali so učenci 5. in 6. razreda, prvi so prebirali delo Vinko Möderndorferja Babica za lahko noč, drugi pa pesniško zbirko Ferija Lainščka z naslovom Ne.

24. aprila so si učenci 8. in 9. razredov ob zaključku projekta RTM v dvorani KCK v Kočevju ogledali odlično predstavo kočevskih srednješolcev z naslovom Čakajoč Godota. Predstava nam je dala misliti in sporočilo je bilo pomenljivo: Ne čakajte, da bo kaj padlo z neba, zavihajte rokave in se lotite dela.

25. aprila so se devetošolci odpravili na končno ekskurzijo, in sicer so obiskali Celjski grad, si ogledali središče mesta in obiskali Tropsko hišo.

26. aprila smo v šolski telovadnici gostili srečanje kočevskih plesnih skupin in na plesnem odru je zaplesalo kar 250 mladih plesalcev.

27. aprila se je šola predstavila na reviji pevskih zborov v kočevskem KCK.

28. aprila smo se ponovno pridružili Noči knjige. Gostili smo mladinskega pisatelja Igorja Plohla, ki s svojimi slikanicami o levčku Rogiju razbija stereotipe in predsodke do invalidnosti in drugačnosti. Njegovi predstavitvi so sledile delavnice – učenci 1. triade so izdelovali levčka Rogija, učenci 2. triade pa so se pod mentorstvo gospoda Željka Vertlja preizkusili v slikanju z usti.

29. aprila smo v šolski telovadnici pripravili tradicionalno prireditev Pozdrav pomladi, ki je bila plesno obarvana, v programu so sodelovali tudi otroci iz Vrtca Mojca.

V aprilu sta nas v okviru preventivnih dejavnosti obiskala tudi dipl. medicinska sestra Marija Kobe iz ZD Kočevje in policist s Policijske postaje Kočevje. Za učence sta pripravila predavanje o zdravem načinu življenja in nenasilnem obnašanju.

 

 

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 36 krat, Število ogledov danes: 1)