Ponedeljek, 3.4.2023

Osmošolci smo prispeli v CŠOD Gorenje. Po kosilu smo obiskali staro kmečko hišo, po večerji pa smo šli na nočni pohod. Vse današnje dejavnosti so bile zabavne in hkrati poučne. Všeč mi je, da prosti čas lahko preživimo v telovadnici ali zunanjem igrišču. Hrana je tudi dobra.

Torek, 4.4.2023

Jutro smo začeli s sprehodom in zajtrkom. Odpravili smo se v gozd, kjer smo po skupinah zgradili bivake. Nato smo zakurili še ogenj in si spekli par jabolk. Po kosilu smo izbirali med različnimi aktivnostmi. To so bile namizni tenis, nogomet in raztegovalne vaje. Za večerjo smo imeli carski praženec z marelično marmelado. Za večerno aktivnost smo imeli igro odbojke, nogometa ali namiznega tenisa.

Sreda, 5.4.2023

Dan smo začeli ob 7.15 z jutranjo hojo po Gorenju. Po hoji smo imeli zajtrk in nato učenje orientacije. Ko smo končali z osnovami, smo imeli še orientacijski tek. Po kosilu smo imeli lokostrelstvo v katerem smo se zelo dobro izkazali. Po večerji smo nadaljevali z cirkuškimi delavnicami, kjer smo se naučili in poskusili veliko novih stvari. Hrana je bila dobra.

Četrtek, 6.4.2023

Danes smo se zbudili ob sedmih zjutraj in se odpravili na jutranji sprehod. Šli smo okoli vasi. Nato smo imeli zajtrk. Glede hrane smo imeli veliko izbire. Sledil je prosti čas in urejanje sob. Ob devetih smo se odpravili v bližnji gozd in raziskovali kamnine. Nabrali smo tudi vejice iglavcev in listavcev. Odnesli smo jih nazaj v dom in s pomočjo določevalnih ključev ugotavljali katera vejica pripada kateremu drevesu. Sledil je prosti čas do kosila. Po kosilu smo imeli plezanje. Sledila je večerja in nato skupni ples. Učenci so lahko igrali tudi družabne igre. Zelo zanimiv dan je bil. 🙂

Petek, 7.4.2023

Osmošolci smo danes zaključili šolo v naravi. Patrik nas je zjutraj zbudil z ukulelami. Nato smo spakirali kovčke za domov in pospravili sobo. Sledil je zajtrk, po zajtrku pa orientacijski tek po vasi, ki je bil zelo zabaven. Potem smo pojedli kosilo. Razglasili so tudi zmagovalce orientacijskega teka in urejenost sob.

Več potografij si lahko ogledate tukaj.

Zapise smo pripravili: Ožbej, Gal, Nik, Kiara in Enej

(Obiskano 80 krat, Število ogledov danes: 1)