V četrtek, 9. marca, smo si v okviru programa za nadarjene v kočevskem Kulturnem centru ogledali predstavo Zdrava pamet, v kateri igra slovenski dramski igralec Nik Škrlec, ki je tudi eden izmed avtorjev te monokomedije.

V gledališkem listu smo našli podatek, da je predstava Zdrava pamet  nora monokomedija o možganih, naših mislih in vseh vragolijah, ki nam jih uganjajo. Na odru je  svoje možgane seciral Nik Škrlec, igralec in tv voditelj, ki si lahko zapomni tisoče decimalk števila pi in je hkrati vsaj enkrat na mesec na banki, ker pozabi PIN bančne kartice. Predstava je polna miselno-telesnih akrobacij in humorja, Nik pravi, da je  smeh konec koncev eden boljših pokazateljev naše možganske forme. Nik je na odru razkril nekaj svojih spominskih skrivnosti, zagat in zgodb povezanih s sivimi celicami, hkrati pa poskrbel tudi za presenečenja.

Predstavo Zdrava pamet spremlja interaktivna razstava o naših možganih, mislih in iluzijah. Razstava in predstava predstavljata zaključen gledališki dogodek. Na interaktivni razstavi smo lahko med drugih preizkusili Nikov znani kontracikl, se zabavali z roboti in svoje možgane pretentali z različnimi eksponati, ki so, tako kot predstava, namenjeni kravžljanju sivih celic

Učenci, ki smo si predstavo ogledali smo bili navdušeni, še posebej nad izzivom, ki smo ga postavljali Nik. Namreč med korono se je na pamet naučil vse poštne številke v Sloveniji in pravi užitek je bilo v živo preizkusiti Nikov spomin. Seveda se ni zmotil. No, enkrat se je, ampak je takoj odkril napako.

Priporočamo ogled, ker predstava z razstavo potuje po slovenskih krajih.

Novinarski krožek

(Obiskano 56 krat, Število ogledov danes: 1)