Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V soboto, 14. 1. so se učenci skupaj z OŠ Ob Rinži ter OŠ Zbora odposlancev odpravili na pohod na Šmohor. Z avtobusom so se odpeljali v Laško, kjer so začeli pot. Ob prihodu v planinski dom na Šmohorju je vse skupaj sprejela nasmejana in prijetna oskrbnica. Učenci so pojedli malico nekateri pa so se posladkali z vročo čokolado in palačinkami. Izpolnili so planinske dnevnike in se vrnili v dolino.

Učenci POŠ Željne so imeli športni dan. Toplo so se oblekli ter se odšli na sneg igrat. Sankali so se ter delali snežake.

Letošnje zimske šole v naravi so se šestošolci udeležili v tednu od 9. 1. do 13. 1. 2023. Bivali so v Penzionu Tia na Krvavcu, zimovanja se je udeležilo 31 učencev.

Prvi dan našega zimovanja so zaradi dežja preživeli v penzionu, pripravljali so opremo, se namestili po sobah in pri popoldanskem pouku utrjevali matematiko.

S smučanjem so zares začeli šele v torek. Najprej je sledil preizkus znanja smučanja, da so jih učitelji lahko razvrstili v skupine. Oblikovali so tri skupine glede na naše znanje. Začetniki so se učili prvih smučarskih korakov  na bolj položnem terenu. Učenci srednje skupine so nabirali znanje na trakcih in krogcih. Tretja skupina, ki je bila smučarko najbolj podkovana, pa je smučala na Njivicah in na vrhu Krvavca.

Smučarski dan je potekal takole – po zajtrku, ki je bil ob 8.30, so pospravili sobe in se pripravili na smučanje. S smučanjem so pričenjali ob 9.15 in dopoldanski del učenja na snegu je trajal do kosila ob 12h. Po kosilu so imeli enourni počitek. Z učenjem smučanja so nadaljevali ob 14h in vztrajali do 16.30. Ob 17h so imeli popoldansko malico, nato pa je sledil pouk – matematike, zvezdoslovja, likovnih in tehničnih vsebin. Sledila je večerja in po večerji so za pol ure dobili telefone, da so se javili staršem, nato je sledilo umivanje in počitek. Po sobah so igrali namizne igre ali brali, se skrivali po sobah.

Vse skupaj je bilo zelo zabavno in prebili so led, da se ne bojijo ne smučanja ne vožnje z gondolo.

V ponedeljek 16.1.2023, je potekalo šolsko izbirno tekmovanje iz kemije. Na regijsko tekmovanje sta se uvrstila Nik Žansky iz 8.b razreda in Sara Caserman Peteh iz 9.a razreda.

Nadarjeni in vedoželjnimi učenci so pripravili video na temo Varnost na spletu in s svojim videom sodelujejo na natečaju SAFER KIDS ONLINE – ESET ZIMSKI DAN 2023. Video si lahko ogledate na družabnih omrežjih Instagram in Facebook. Dostopen pa je je tudi na YouTube kanalu ESET Slovenija.

V zadnjem tednu pred počitnicami so učenci sedmih in devetih razredov odšli na športni dan v Kočevje. Na športnem dnevu so drsali na ledu in se pomirili v keglanju.

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 37 krat, Število ogledov danes: 1)