Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V soboto, 17. 12. 2022, so se učenci z Osnovne šole Stara Cerkev, Osnovne šole Ob Rinži ter Osnovne šole Zbora odposlancev odpravili na pohod na slovensko obalo. Ob 7. zjutraj so se odpeljali iz zasneženega Kočevja ter se pripeljali na deževno obalo. Pot so začeli v Simonovem zalivu ter se sprehodili ob morju. Na koncu so šli še na pico, ter razdelili darila, ki jih je zanje pustil Božiček! Siti in utrujeni so se odpravili nazaj v Kočevje.

V torek, 6. 12., so imeli učenci 1., 2. in 3. razredov tehniški dan. Izdelali so božične okraske, s katerimi so okrasili razred in si v svoje razrede pričarali praznično vzdušje.

V petek, 9. 12., so šli učenci od 1. do 5. razreda v Lutkovno gledališče v Ljubljani. Ogledali so si predstavo Pravljice za mravljice. Predstava je bila učencem zelo všeč.

V ponedeljek, 12. 12., je na mestni ploščadi v Kočevju potekal božično-novoletni bazar. Učenci s cele šole so na stojnicah prodajali izdelke, ki so jih cel mesec pridno izdelovali. Na koncu so še zaplesali ob glasbi skupine BQL!

V torek, 20. 12., pa smo ponovno izvedli bazar, tokrat pred šolo. Učenci so nastopili s pevskim zborom in plesnimi točkami, nato pa je ravnateljica otvorila stojnice. Prodaja izdelkov je bila zelo uspešna.

V ponedeljek, 5. decembra so učenke 7. razredov v dopoldanskem času okrasile novoletno jelko na ploščadi v Kočevju.

Sedmošolci so v torek, 6. decembra imeli kulturni dan v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Kočevje z naslovom: »Ogrlica kultur«. Namen kulturnega dne so: spoznati svojo družinsko zgodbo, s pomočjo staršev ali starih staršev odgovoriti na zastavljena vprašanja, ozavestiti pomen besede strpnost. V ta namen so otroci od doma prinesli star družinski predmet, na podlagi katerega so raziskovali svoje korenine, od kod prihajajo njihovi predniki in kaj jim je veliko pomenilo.

Zadnji delovni dan v letu 2022, 23. decembra, so učenci sedmih razredov odšli v knjižnico Kočevje, kjer so izvedli kulturni dan na temo projekta Rastem s knjigo. Seznanili so se z dejavnostmi v knjižnici in v dar dobili knjigo .

Na zadnji dan pa so učenci od 1. do 5. razreda odšli v KCK, kjer so si ogledali film Škratki. Film jim je bil zelo všeč, ko so prišli nazaj pa so vsak v svojem razredu praznovali z učiteljicami. Dan so zaključili na šolskem igrišču, kjer so se ob glasbi igrali.

Čestitamo tudi učencema Niku Žansky in Manji Drenik Bučar za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju Matemček!

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 33 krat, Število ogledov danes: 1)