Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

Učenci od 2. do 6. razreda so se v soboto, 4. 6., udeležili še zadnjega planinskega pohoda. Tokrat so se jim na pohodu pridružili tudi starši. Odšli so na Ratitovec, na koncu pa so se posladkali še s sladoledom.

Še zadnjič v tem šolskem letu je učence POŠ Željne obiskala gospa Diana iz zobne preventive in skupaj so zaključil projekt Zobni alarm. Učenci so preko plakatov, risb pokazali kaj so se naučili. Na modelu zobovja pa so še enkrat prikazali, kako pravilno čistimo svoje zobke. Gospa Diana jih je pohvalila, za nagrado pa so prejeli radirko “zobek” , pobarvanko, igro spomin z junaki zobnega alarma in balon. Sodelovali so tudi v projektu Varno s soncem in v ta namen jih je obiskala gospa Marija iz ZD Kočevje in jim predstavila kako ravnati in se zaščititi pred škodljivimi sončnimi žarki. Spoznali so, da veliko že vedo vendar morajo v skrbi za svoje zdravje to tudi dosledno izvajati. V letošnjem šolskem letu so v okviru podaljšanega bivanja sodelovali z Društvom za zaščito živali Kočevje. Veliko so se pogovarjali o zapuščenih in trpinčenih živalih in kako morajo sami skrbeti za domačo žival, če jo imajo doma. Ogledali so si spletno stran omenjenega društva in spoznali, s čim se ukvarja. Naučili so se pesmice o kužkih in muckah, likovno ustvarjali in zbirali hrano za živali, ki so pod okriljem društva. Več o društvu pa jim je povedala gospodična Hristina, ki jih je obiskala v šoli in jih preko različnih dejavnosti pripeljala do spoznanja, da morajo biti tudi sami odgovorni in previdni.

Učenci 3. razredov so imeli v tednu od 13. do 17. junija plavalni tečaj v Osilnici. Učili so se prilagajanja na vodo, se učili plavati in se v vodi tudi igrali. V torek, 21. 6. so imeli športni dan – pohod za Zlati sonček. Peš so odšli do Roznega studenca, kjer so pomalicali in se igrali. Nato so se peš odpravili nazaj proti šoli.

V sredo, 22. 6. pa so imeli učenci 1., 2. in 3. razredov športni dan s piknikom. V šoli so prevzeli hrenovke in štručke, nato pa se odpravili na bližnje igrišče, kjer so zakurili ogenj, spekli hrenovke nato pa se preizkusili v različnih športnih igrah.

V skrbi za svoje zdravje in ker smo Zdrava šola, že od maja izvajamo učilnico na prostem. V prijetnem okolju na obrobju gozda smo šteli, računali, opisovali in opazovali naravo in živali okoli nas.

Izvedli smo tudi dva športna dneva. Na prvem smo, na vaškem igrišču, preko različnih igrer urili naše spretnosti z žogo. Na drugem pa smo sodelovali v različnih štafetnih igrah kar na šolskem dvorišču.

Učenci devetih razredov so se v ponedeljek,13. 6., v Kočevju udeležili športnega dne VETER V LASEH. V  Kočevje so se odpravili peš in se tam pomirili v lokostrelstvu, igrali nogomet in metali frizbi.

Valeto so izvedli naslednji dan v torek in se izkazali v plesu, igranju na inštrumente in petju. Naslednji dan pa so se prisrčno poslovili od učiteljev in učencev. Sprehodili so se po šoli in zaigrali za slovo na harmoniko.

V torek, 21. junija, je kamišibaj gledališče obiskalo prvošolčke. Šestošolka Nina je prvošolcem v tehniki kamišibaja – papirnatega japonskega gledališča, predstavila znano pravljico Svetlane Makarovič Veveriček posebne sorte.

V sredo in četrtek, zadnji šolski teden, so šestošolci imeli tehniški dan. Ves dan so se zadrževali v tehnični učilnici in delavnici ter izdelovali podstavek za pisarniške pripomočke iz lesa.

Učenci sedmih razredov so v okviru športnega dne odšli na kolesarjenje.

Predzadnji šolski dan so osmošolci odšli peš do CŠOD centra Jurček v Kočevje. Ogledali so si mestne znamenitosti, se vozili s kanuji, v šolo so se vrnili z vlakom.

Ob dnevu državnosti in enotnosti je v šolski telovadnici potekala prireditev, na kateri smo čestitali domovini za 31. rojstni dan. Na odlični prireditvi so nastopili učenci in učenke naše šole. Letošnja rdeča nit je bila glasba in deklamacije. Nastopili so učenci naše šole, ki obiskujejo glasbeno šolo, deklamatorji pa so se predstavili s poezijo Vinka Moderndorferja, Ferija Lainščka, Davida Bedrača in z lastnimi pesmimi. Ravnateljica je učencem podelila srebrna in zlata priznanja, podelili pa smo tudi nagrade sodelujočim na šolskem literarnem, likovnem in glasbenem natečaju ob kulturnem prazniku.

V petek, 24. 6. pa je bil zadnji šolski dan za vse učence od 1. do 8. razreda. Učenci so v šoli prejeli spričevala, nato pa so se v telovadnici udeležili prireditve ob dnevu državnosti. Po prireditvi jih je čakalo presenečenje – sladoled! Presenečenje pa jih čaka tudi popoldne. Vsi učenci so prejeli bon za brezplačno kepico sladoleda v slaščičarni Medo v centru Kočevja. Kepice učencem podarja župan, dr. Vladimir Prebilič.

 

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 64 krat, Število ogledov danes: 1)