Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

Učenci obeh sedmih razredov so v prvih dneh meseca februarja izvedli tehniški dan pod naslovom: Se spoznavam in poklicno raziskujem. V prvi uri dneva so skupaj s svetovalno delavko raziskovali in spoznavali poklice. V nadaljevanju dneva pa so izvajali dejavnosti pod vodstvom zunanjih sodelavcev Kariernega centra Všeč Kam in GREM Kočevje. Učenci so s pomočjo Lego kock sestavljali razne figure, pripovedovali zgodbe in občutja ob tem.

V petek, 4. februarja so učenci od 6. do 9. razreda imeli kulturni dan ob slovenskem kulturnem prazniku pod naslovom Naša šola, naša občina, naša država. Učenci so v prvih urah dneva izvajali različne aktivnosti na temo naše šole: izdelovali logotip šole in ga preoblikovali, ustvarjali domišljijsko šolo, izdelovali sestavljanke z motivom šole, kamišibaj o zgodovini naše šole ter makete šole. Ogledali so si tudi prireditev – šolsko proslavo ob 8. februarju, ki je bila objavljena tudi na spletni strani šole.

Ob slovenskem kulturnem prazniku na OŠ Stara Cerkev izpeljemo tudi literarni, likovni in letos tudi glasbeni natečaj ter nagradimo najboljše dosežke. Tema letošnjega natečaja je bila: Na krilih domišljije. Objavljamo letošnje nagrajence, ki so objavljeni tudi na spletni strani šole.

Nagrajenci literarnega natečaja so:

JURIJ JAKOVAC 3.B
NIK VLAŠIČ 4.A
NEŽA DODIČ 4.B
AŽBE KAJFEŽ 5.B
LINA LAKIČ 5.B
OŽBEJ DODIČ 7.A
GAL ARH 7.B
IDA KOBOLA 8.A
GAŠPER MEMEDOVIČ 8.B

Prejemniki priznanj literarnega natečaja:

NINA BARIČ VOLF 3.B
LARA FERERENCEK 4.B
EVA ŠTAJDOHAR 5.A
MIA MUHIČ 5.B

Nagrajenci likovnega natečaja:

TRISTAN BRIŠKI 1.B
ŽANA DEBELJAK 2.B
DAŠA PUGELJ SIMČIČ 3.B
LEJA MAJCEN 4.A
TIA TRDAN 5.A
ALEN BABIČ 6.B
NIK ŽANSKY 7.B
ALJA JAKOVAC 8.B
ROK NOVAK 9.B

Nagrajenka šolskega natečaja ob 8. februarju na glasbenem področju je učenka Lara Curl iz 9. a razreda. Njeni skladbi z naslovom Nov začetek smo premierno prisluhnili na šolski e-proslavi ob kulturnem prazniku.

V soboto, 5. februarja je na OŠ Jože Moškrič v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v znanju razvedrilne matematike. Tekmovanja se je udeležila učenka Manca Marčelja iz 8. b razreda, ki je na šolskem tekmovanju v kategoriji 8. razred dosegla najboljši rezultat.

Na OŠ Stara Cerkev smo se tudi letos pridružili praznovanju dneva varne rabe interneta in si ogledali zabavno interaktivno predstavo za osnovne šole Dobro počutje in internet, ki jo za nas
pripravljajo v točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si. Improvizatorji IGLU teatra so
učencem 2. in 3. triletja predstavili na zabaven, inovativen in sproščen način aktualne teme
zdravih odnosov na internetu, vpliva interneta na samopodobo mladih, iskanje zanesljivih
informacij o zdravju na internetu ter pomembnosti uravnotežene rabe naprav z ekrani.

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena     

(Obiskano 69 krat, Število ogledov danes: 1)