Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

Prvi dan v mesecu decembru je potekalo na OŠ Stara Cerkev šolsko tekmovanje v znanju iz razvedrilne matematike. Tekmovali so učenci od 4. do 9. razreda. Skupno so osvojili 10 bronastih priznanj. Učenka 8. b razreda, Manca Marčelja pa se je uvrstila na državno tekmovanje, ki bo v soboto 5. februarja na OŠ Jožeta Moškriča v Ljubljani.

V torek, 7. decembra, so sedmošolci imeli kulturni dan z naslovom Rastem s knjigo.

V mesecu decembru nas je tudi letos obiskal policist in učencem predaval o varni rabi pirotehničnih sredstev in pravilnem ravnanju na smučiščih.

Zadnji teden pouka so učenci MPZ OŠ Stara Cerkev med glavnimi odmori peli božične pesmi. Pri prepevanju so se jim pridružili tudi učenci iz posameznih razredov po v naprej določenem razporedu. Učenci so striktno upoštevali veljavne omejitve in priporočila.

December je bil praznično obarvan, učenci prve triade so imeli v začetku meseca tehniški dan, kjer so okrasili svoje učilnice in izdelali voščilnice.

V soboto, 11. 12., so se učenci planinskega krožka odpravili na pohod na Sv. Ano. Pohoda se je udeležilo 20 učencev od 2. do 7. razreda. Učence je na vrhu pričakalo posebno presenečenje – Božiček jim je pustil darila!

Učenci od 1. do 5. razreda so imeli zadnji dan pred počitnicami, 24. 12., kulturni dan. Ker je bil obisk kina otežen zaradi trenutnih razmer, so učiteljice kino vzdušje pričarale kar v svojih razredih. Učenci so si ogledali božični film, nato pa rajali in praznovali prihajajoče praznike.

V petek, zadnji dan pouka v tem koledarskem letu, so učenci šolskega radia pripravili oddajo, v kateri so se poklonili bližajočim se praznikom. Predvsem dnevu samostojnosti in enotnosti, ko Slovenija praznuje pomemben praznik, letos že 30. po vrsti. Seveda so se spomnili tudi dveh drugih praznikov, in sicer božiča in silvestrovega z novim letom.

 

 

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

Novičke zapisali Maša in Helena

(Obiskano 81 krat, Število ogledov danes: 1)