Tretji pohod: Sveta Ana

V soboto, 13. 12., smo se z učenci z Osnovne šole Stara Cerkev odpravili na naš tretji skupen pohod na Sv. Ano v Ribnici. Po poti nas je vodil vodič Tomaž Špehar, pridružila pa se nam je še učiteljica Maša Žveglič. Pohoda se je udeležilo 20 učencev od 2. do 7. razreda. Tokrat smo se na pot odpravili z avtobusom, zato smo se ob 8. uri zjutraj zbrali na avtobusni postaji pred šolo. Preverili smo, če imamo vse potrebno in se odpravili na pot proti Ribnici. Ko smo stopili iz avtobusa, smo se postavili v kolono in odšli po zasneženi poti navzgor.

Hodili smo po zasneženem gozdu, kar smo izkoristili za občasno kepanje. Pot do vrha je bila kar dolga, vendar se je ves trud poplačal. Ko smo prišli na vrh smo našli kup daril, ki jih je za nas pustil Božiček!

Ko smo dobili vsak svoje darilo, smo še pomalicali, nato pa odšli nazaj v dolino. Žal zaradi megle nismo videli razgleda, a nas to ni spravilo v slabo voljo.

 

Po poti navzdol smo se ustavil v koči na toplem čaju, ki nas prijetno je pogrel. Pri koči smo spoznali tudi prašička in 2 žrebička, ki so nas veselo pozdravili. Ko smo prišli na parkirišče, nas je avtobus res že čakal, zato smo se usedli in se utrujeni odpravili nazaj k šoli, kjer so nas pričakali starši.

 

Maša Blažič

 

(Obiskano 101 krat, Število ogledov danes: 1)