Dragi prijatelji Noči knjige! 

Noč knjige v izrednih razmerah … BO!

Obšel nas je navdih in odločili smo se: Noč knjige se zgodi tudi letos, pa čeprav v izrednih razmerah. Letošnja Noč knjige sije že skozi cel april, najsvetleje pa bo zasijala 23. aprila, ko praznujemo Svetovni dan knjige.

Kaj je Noč knjige?

Noč knjige je prostovoljni samoorganizirani vsenarodni in mednarodni projekt, ki se letos odvija sedmo leto zapored po Sloveniji, v zamejstvu in širom sveta. Z Nočjo knjige obeležujemo 23. april, Svetovni dan knjige. Njeno prvobitno poslanstvo je preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Projekt je nekomercialne in odprtokodne narave, poteka kot družbena akcija in povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. Letošnja Noč knjige se glede na razmere iz najrazličnejših javnih prostor seli v domove vseh vas, soustvarjalcev Noči knjige, v naravo ter v virtualni prostor interneta in družabnih omrežij. Noč knjige tudi letos poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.

Ker je torej druženje v živo omejeno, se selimo na domove, v naravo in v virtualne svetove. V času trajanja Noči knjige ste najlepše vabljeni k sodelovanju: ustvarite lastne literarne svetove in jih delite skupaj z mano in ostalimi ljubitelji knjig. Letos vas posebej vabim, da vtise o potovanjih po knjižnih svetovih delite v obliki avdio in video posnetkov: že danes lahko pripravite posnetek zrecitirane pesmi, kratke zgodbice, basni, pravljice, odlomka iz vaše najljubše knjige. Lahko napišete svojo pesem ali zgodbo, narišete svojega najljubšega knjižnega junaka ali  vsebino knjige… Se fotografirate medtem, ko berete… Dovoljeno je vse. Najpomembnejše navodilo od vseh je: naj fantazija, navdih in ustvarjalnost sežejo daleč preko meja štirih sten in dosežejo vse, ki se posvečamo knjigi – vseh tistih, brez katerih se svet brez knjige ne bi vrtel. Meja je šele nebo … ki je brezkončno.

Ustvarjalne izdelke pošljite na mail: knjiznica.osstaracerkev@gmail.com ali pa objavite v spletni učilnici knjižnica na KNJIŽNI ZID.

Naj se letošnja Noč knjige začne že danes…

Knjižničarka Katja

 

(Obiskano 50 krat, Število ogledov danes: 1)