V začetku decembra smo se na šoli začeli pripravljati na decembrske dogodke. Obiskal nas je Miklavž in nam podaril dva namizna nogometa. Zdaj se nahajata v zgornji in spodnji avli in učenci se zdaj med odmori zabavajo in sproščajo na igralnih mizah.

8. decembra smo organizirali sobotne delavnice, na katerih smo izdelovali smrečice, dobre vile, jelenčke, čestitke, kopalno sol, snežake, okraske, svečnike, sveče, vazice, kuhali smo marmelado, sok in pekli piškote. Te izdelke smo razstavili 13. decembra na mestni ploščadi v Kočevju in obiskovalci so lahko donirali sredstva za naš šolski sklad. V Pravljičnem gozdu smo se predstavili tudi s krajšim kulturnim programom.

V četrtek, 20. decembra, smo se že devetnajstič po vrsti predstavili na našem tradicionalnem Novoletnem živžavu, ki je potekal v šolski telovadnici. Nastopili so učenci in učenke naše šole in se predstavili s plesnimi, pevskimi in glasbenimi točkami.

V petek, 21. decembra, smo dopoldan pripravili prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti. Program so zopet oblikovali učenci naše šole. Nato pa nas je Božiček nagradil s filmsko predstavo v KCK Kočevje, in sicer učenci predmetne stopnje so si ogledali slovensko uspešnico Gajin svet, učenci razredne stopnje pa so si gledali risani film o Petru Zajcu.

Leto 2018 smo zaključili na galeriji s petjem božično-novoletnih pesmi.

Lia in Lara

Novinarski krožek

(Obiskano 13 krat, Število ogledov danes: 1)