Brlogčeve novičke od 1.9. do 14.9.2018

Ponedeljek, 3.9., je bil prav poseben dan za 34 prvošolčkov matične šole Stara Cerkev in 4 prvošolčke podružnične šole Željne, ki so v spremstvu staršev in sorodnikov prišli na svečani sprejem v šolsko telovadnico. Ob prihodu sta ravnateljica, gospa Sonja Veber in njena pomočnica Nataša Mavrin Corl vsakega otroka posebej pozdravili. Ravnateljica je v svojem govoru namenila prijazen pozdrav tudi vsem staršem in vsem skupaj zaželela prijetno popotovanje skozi osnovnošolska leta. Zbrane je nagovoril tudi župan občine Kočevje, gospod Vladimir Prebilič. Potem je v telovadnico prišel pravi čarovnik, ki je pokazal marsikatero čarovnijo, pričaral je tudi letečo mizo. Vsak učenec je nato prejel diplomo »Postal sem prvošolec«. Sledilo je skupinsko fotografiranje in pogostitev. Tako je prvi šolski dan minil tak kot mora biti: poseben in nepozaben.

Že v lanskem šolskem letu so nekateri učenci od 1. do 5. razreda obiskovali interesno dejavnost Kresnička. DMFA je izmed 140 šol izbral prav našo šolo in tako v torek, 11.septembra, pokazal v treh delavnicah številne poskuse. Učencem je bilo videno zelo zanimivo in se študentom ter gospe Maji Pečar iskreno zahvaljujemo za obisk.

Šestošolci so v četrtek, 13.9., imeli prvi športni dan. Odšli so na kolesarjenje in pohod. Kolesarji so se odpeljali skozi Slovensko vas do Brunarice v Dolgi vasi, naprej do Zajčjega Polja, Črnega Potoka in se vrnili v Staro Cerkev. Pohodniki pa so se sprehodili do Željn in Željnskih jam ter Rudniškega jezera in se vrnili nazaj v Staro Cerkev.

Tudi četrtošolci so imeli v tem tednu pohodni športni dan. V petek, 14.9., so odšli do Koblarjev in naprej proti Koblarski jami.

(Obiskano 73 krat, Število ogledov danes: 1)