Brlogčeve novičke od 15. 10. do 26. 10. 2018

Pretekli teden, od 15. do 17. 10., so bili učenci tretjega razreda v šoli v naravi v Črmošnjicah. Med bivanjem so izvedli 3 dneve dejavnosti: športni dan, na katerem so opravili jesenski pohod za Zlati sonček,  naravoslovni dan, na katerem so izvedli meritve ob potoku in tehniški dan z izdelovanjem mlinčkov in splavov. Da so bili stalno aktivni, so poskrbeli z raznimi aktivnostmi: lokostrelstvom, disk golfom, plezanjem na nizki plezalni steni, igrami na igrišču. Še posebno jim je bil všeč nočni pohod s petrolejkami. Učenci so se imeli prijetno. Doživeli so veliko novega in zanimivega. Čeprav so bili v sredo po treh dneh druženja utrujeni pa so bili nase ponosni, da so bili v tem času samostojni, prilagodljivi in iznajdljivi.

V sredo, 17. 10., so učenci zadnje triade imeli športni dan. Odpeljali so se v Ribnico in se povzpeli na Sveto Ano. Z avtobusom, so se peljali bo strmega dela in se potem povzpeli na vrh. Za nazaj pa so vso pot do Lepovč, kjer jih je čakal avtobus, prehodili.

V sredo, 24. 10., pa je 160 učencev od 1. do 5. razreda z učiteljicami in spremljevalci obiskalo Lutkovno gledališče v Ljubljani. Pred odhodom so se učenci pogovarjali v razredih o Martinu Krpanu, lutkovnem uprizarjanju in gledališkem bontonu. Učenci so poleg igre spoznali tudi scensko postavitev ter spremljali lutkarje z vsemi njihovimi nalogami in spretnostmi, ki so potrebne za izvedbo lutkovne predstave. Učenci so bili ob koncu navdušeni, so pa med samo igro na trenutke tudi aktivno sodelovali.

Preteklo sredo so učenci šestih razredov imeli zdravniški pregled. Zdravniški pregled je potekal v šoli in učencem se ni bilo potrebno voziti v Zdravstveni dom Kočevje. Učenci so opravili tudi pregled zob.

V soboto, 20. 10., je v Grosupljem potekalo državno tekmovanje v znanju iz logike. Tekmovanja sta se udeležila dva učenca Pablo Porenta in Tjaša Novak. O rezultatih bomo poročali v prihodnjih tednih.

Na šolskem tekmovanju v znanju o sladkorni bolezni so učenci OŠ Stara Cerkev izkazali dobro znanje. Učenci Tjaša Gorec, Neli Jolič, Ana Ambrožič, Jan Novak in Alja Borič so prejeli bronasta priznanja. Tjaša in Neli pa se bosta udeležili državnega tekmovanja. Čestitamo vsem.

Brlogčeve novičke od 1. 10. do 12. 10. 2018

V tednu  otroka, od 1. do 7. oktobra, je  pouk na OŠ Stara Cerkev potekal pod geslom Prosti čas. Pri razrednih urah, urah likovne umetnosti, družbe, slovenščine in še kje so učenci risali in se pogovarjali o kvalitetnem preživljanju prostega časa.

V ponedeljek smo začeli z zbiranjem igrač, s katerimi se bodo učenci od 1. do 5. razreda lahko igrali med odmori in z njimi pripravili  razstave v razredih in pred njimi na hodnikih.

Učenci od 6. do 9. razreda so reševali anketo o prostem času.

Vse učence in učitelje smo povabili, da so se pridružili dobrodelni akciji naše šole in Rdečega križa Kočevje pri zbiranju otroških oblačil, obutve in igrač.

V torek je od 9. do 12. ure potekala akcija Drobtinica, na kateri smo z nakupom kruha zbirali denar za šolski sklad. Stojnica Rdečega križa je  bila v zgornji avli. Cena kruha je bila 2 evra. 5. šolsko uro je bil sestanek Šolske skupnosti.

V sredo so učenke šolske skupnosti vabile v zgornjo avlo na sadne zmešančke iz šolskih ekoloških jabolk.

V četrtek so učenci 6. in 7. razredov odpotovali na ekskurzijo. Ogledali so si mesto in grad v Škofji Loki, Tavčarjev dvorec na Visokem in Šubičevo hišo v Poljanah nad Škofjo Loko.

V petek smo v šolski jedilnici od 1. do 3. ure imeli samopostrežno malico.

Ekipa šolskega radia je vsak dan poskrbela za dobro glasbo, ob kateri je bil vsak  glavni odmor namenjen plesu v zgornji avli. Vsi odmori pa so potekali v igri in prijetnem druženju.

Vsak dan so starejše učenke in učenci brali pravljice  mlajšim učencem v 1., 2. in 3. razredu. Teden je bil poln veselja, prijaznih nasmehov, druženja in otroške igrivosti.

V četrtek, 11. 10., so devetošolci imeli kulturni dan. Ogledali so si Trubarjevo domačijo na Rašici pri Velikih Laščah.

Včeraj je na OŠ Stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje o znanju o sladkorni bolezni. Udeležili so se ga učenci osmih in devetih razredov. Želimo jim, da dosežejo čim boljše rezultate.

(Obiskano 2 krat, Število ogledov danes: 1)