SLOVENŠČINA NA DLANI – Po inovativni poti do novega znanja

V okviru programa za nadarjene smo se v letošnjem šolskem letu pridružili novemu spletnemu tekmovanju Slovenščina na dlani. Tekmovanje je potekalo v spletnem okolju od 16. 10. 2023 do 27. 10. 2023.

Organizator tekmovanja je bila Univerza v Mariboru (FERI in FF), in sicer v okviru projekta Slovenščina na dlani 2: nadgradnja učnega e-okolja. Sodelujoči na tem tekmovanju so bili lahko učenke in učenci od 6. do 9. razreda in dijakinje in dijaki vseh letnikov.

S prijavo v e-okolje Slovenščina na dlani  smo dobili povezavo do testa za reševanje (na voljo je 1 test za OŠ in 1 za SŠ). Z reševanjem smo zbirali točke, pri čemer vsak pravilni odgovor prinesel eno točko. Tekmovanje je potekalo preko individualnih profilov v učnem e-okolju (potrebna je registracija oz. vstop v e-okolje z Arnesovo digitalno identiteto). Vsak sodelujoči je tekmoval za svojo šolo, pri čemer je lahko test rešil le enkrat. Vsebine, ki jih je test zajemal, so bile s področja frazeologije, razumevanje besedila in pravopisa. Bilo je zabavno in nič pretirano težko.

Novinarski krožek

(Obiskano 28 krat, Število ogledov danes: 1)