Letošnja zimska šola v naravi je potekala v Penzionu Tia na Krvavcu. Krvavec se nahaja na Gorenjskem in je del Kamniško Savinjskih Alp. Sam vrh Krvavca je visok 1853 m.  Zimska šola v naravi je potekala od ponedeljka, 9. 1., do petka, 13. 1. 2023.  Zimovanja se je udeležilo 31 učencev.

Prvi dan našega zimovanja smo zaradi dežja preživeli v penzionu, pripravljali smo opremo, se namestili po sobah in pri popoldanskem pouku utrjevali matematiko.

S smučanjem smo zares začeli šele v torek. Najprej je sledil preizkus znanja smučanja, da so nas učitelji lahko razvrstili v skupine. Oblikovali so tri skupine glede na naše znanje. Začetniki so se učili prvih smučarskih korakov  na bolj položnem terenu. Učenci srednje skupine so nabirali znanje na trakcih in krogcih. Tretja skupina, ki je bila smučarko najbolj podkovana, pa je smučala na Njivicah in na vrhu Krvavca.

Naš smučarski dan je potekal takole – po zajtrku, ki je bil ob 8.30, smo pospravili sobe in se pripravili na smučanje. S smučanjem smo pričenjali ob 9.15 in dopoldanski del učenja na snegu je trajal do kosila ob 12h. Po kosilu smo imeli enourni počitek. Z učenjem smučanja smo nadaljevali ob 14h in vztrajali do 16.30. Ob 17h smo imeli popoldansko malico, nato pa je sledil pouk – matematike, zvezdoslovja, likovnih in tehničnih vsebin. Sledila je večerja in po večerji smo za pol ure dobili telefone, da smo se javili staršem, nato je sledilo umivanje in počitek. Po sobah smo igrali namizne igre ali brali, se skrivali po sobah, malo smo si pa tudi ponagajali, saj smo si trkali po balkonskih vratih. Ne izdajte nas, učitelji tega ne vedo!

V sredo smo po večerji praznovali dvojni rojstni dan učiteljice Julije in učitelja Bojana. Mia in Vanja sta jima s pomočjo kuharja spekli sadni torti, ki smo ju z užitkom pojedli. Nato smo odšli še na nočni pohod,  na čaj v kočo Pr Florjan.

Četrtkov večer pa je bil namenjen filmu – ogledali smo si film Osem ujetih, ki govori o psih, ki so ujeti v polarnem mrazu. Po filmskem večeru smo imeli predstavitev sob – pripovedovali smo šale, plesali, odigrali skeč s Tiktoka in se igrali socialno igro Kočijaž. Nato je sledila še žurka, na kateri smo plesali in peli. Za glasbo je poskrbela učiteljica Julija.

Zadnji dan v petek smo zjutraj še smučali, nato pa se z gondolo spustili v dolino. Na tej vožnji smo doživeli kar precej strahu, saj se je gondola ustavila nad prepadom. Malo smo cvilili in kričali, sošolka je celo poklicala mamo, ki pa jo je pomirila, da bo vse v redu in tako je tudi bilo.

Vse skupaj je bilo zelo zabavno in prebili smo led, da se ne bojimo ne smučanja ne vožnje z gondolo.

Naja, 6.b

(Obiskano 88 krat, Število ogledov danes: 1)