Pozdravljeni!
Naš prvi dan v Ankaranu je za nami. Vsi smo s polnimi pljuči zadihali topel morski zrak, se preizkusili v plavanju v bazenu,  spoznali naš kraj bivanja na daljšem sprehodu ter obiskali pokopališče školjk. Tu smo si nabrali kar nekaj školjk za spomin in si ogledali velike ladje v koprskem pristanišču. Prijetno utrujeni smo zaključili dan s skupnim večernim druženjem. 

V torek, 17.5. 2022 smo izvedli kulturni dan – Naravna in kulturna dediščina slovenskega primorja. Takoj po zajtrku smo se z ladjico odpeljali v Piran. Na sprehodu po Piranu smo si ogledali znamenitosti mesta in občudovali srednjeveške značilnosti tega obmorskega kraja. Ob cerkvi Svetega Jurija smo videli celo Alpe in celoten zaliv v katerem je plavala družina delfinov. Ja, brez ogleda Akvarija ni šlo in seveda okusnega piranskega sladoleda. Tudi nekaj spominkov smo si kupili. Učenci so barvali grbe obmorskih občin in reševali kviz znanja o Piranu. Bilo je nepozabno.

Torkovo popoldne je potekalo v duhu športa in kulture. Učenci so tekmovali v orientacijskem teku, ki sta ga pripravila učitelja športa Bojan in Jože. Zmagovalna skupina je pritekla v 10 minutah in 48 sekundah z vsemi pravilnimi gesli. 

 

Večer smo zaključili z letnim kinom in filmom Poletje v školjki. Ogled filma na prostem je bilo  za učence novo in čudovito doživetje. Imamo še res lepo. 

Sredino dopoldne smo preživeli aktivno. Ko je ena skupina plavala, je šla druga skupina na potep po Ankaranu. Poslali smo vam spominek na dom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sredino popoldne je minilo v hipu. Učenci so si najprej izdelali ogrlico iz školjk, ki smo jih nabrali v Sv. Katarini. Po kosilu smo pogumno skočili v morje in opravili nekatere naloge za priznanje Delfinček ter se skupaj zabavali v vodi. Pred večerjo smo obiskali športni park v kampu in odigrali mini golf. Rezultati so bili vrhunski. Po slastni večerji pa smo šli na pohod po okoliških poteh. 

Učenci so se strinjali, da je kopanje v morju veliko boljše kot v bazenu. Komaj čakamo nove dogodivščine.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Četrtkov dan je bil zelo naporen. Dopoldansko plavanje in spoznavanje kampa nas je utrudilo do odličnega kosila. Po kosilu smo skočili v morje in opravili zadnje naloge za Delfinčka. Nato smo v skupinah 5.a proti 5.b odigrali tekme v Ankaranskem mnogoboju. Po malici pa smo izvedli učne ure in izdelali raketo, narisali morskega konjička in naredili svoj spominek. Zvečer je potekala podelitev priznanj in družabni večer. Teden je prehitro minil.
 
 
Več fotografij iz šole v naravi si lahko ogledate tukaj.
Morski pozdrav od 5.a in 5.b.
 
 
 
(Obiskano 532 krat, Število ogledov danes: 1)