V soboto, 12. 2. 2022, smo se z učenci z Osnovne šole Stara Cerkev odpravili na pohod na Kozice. Pohoda se je udeležilo 10 učencev. Kot že prej, nas je po poti vodil vodič Tomaž. Ob 8. uri smo se zbrali pred šolo, preverili, če imamo vso potrebno opremo in se z avtobusom odpeljali proti dolini reke Kolpe. Po približno pol ure vožnje smo prispeli v Predgrad, kjer smo začeli našo pot. Sledili smo oznaki za pešpot Kozice, ki vodi z glavne ceste v gozd. Nekaj časa smo hodili po široki poti, ki se je le rahlo vzpenjala, nato pa smo zavili na ozko pot, ki nas je vodila strmo proti vrhu. Po poti smo spremljali markacije.

Ob poti smo našli cvetoče telohe.

Na pol poti smo se ustavili, da smo zajeli sapo in popili malo vode.

Nato pa smo nadaljevali pot proti vrhu. Ko smo se bližali vrhu, smo lahko že videli naš cilj, oddajnik, kateremu smo se hitro približevali. Še preden smo prišli, pa smo se ustavili ob breznu, ki je stalo na poti. Ogledali smo si ga z varne razdalje, saj je brezno globoko 23 m.

Temu je sledilo še nekaj minut hoje in prispeli smo na vrh. Pri oddajniku smo se posedli na klopce in pomalicali.

Nato pa smo se odpravili še na razgledno točko, kjer se nam je odprl prečudovit razgled. Opazovali smo reko Kolpo in ugotovili, da pod nami leži vas Dol, kjer se poleti kopamo.

Naredili smo še nekaj slik, potem pa smo se odpravili po poti navzdol.

Navzdol smo se odpravili po cesti. Cesta nas je pripeljala v Predgrad, kjer nas je že čakal avtobus. Utrujeni, vendar polni novih doživetij smo se odpeljali nazaj proti šoli.

Maša Blažič

(Obiskano 50 krat, Število ogledov danes: 1)