Pozdravljeni dragi Brlogčarji!

V mesecu novembru je na OŠ Stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje Bober.

V torek, 9.11. je na OŠ stara Cerkev potekalo šolsko tekmovanje V znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje. Tekmovali so učenci od 4. do 9. razreda.

Učenci in učenke sedmega razreda so v sredo, 24.11. imeli kulturni dan z naslovom »Ogrlica kultur«.

V sredo, 24.11. je na OŠ Stara Cerkev potekalo prometno tekmovanje pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA. Učenci 6. razredov so na tekmovanju reševali spletni test z vprašanji, labirint, iskali so napake in izdelovali obesek. Tekmovanje je potekalo preko Zoom platforme, uvodni nagovor so imeli predstavnimi mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

Na OŠ Stara Cerkev je v mesecu novembru potekala akcija »Mala pozornost za veliko veselje«. Učenci so izdelovali voščilnice za starostnike, ki bivajo v domovih za starejše iz cele Slovenije, tudi Kočevja. Učenci so voščilnice okrasili, vanje napisali kratko voščilo z dobrimi željami in pozitivnimi mislimi.

V soboto, 13. 12., so se učenci udeležili planinskega pohoda na Požgani hrib. Pohoda se je udeležilo 27 učencev od 2. do 9. razreda. Kljub slabi vremenski napovedi nas dež ni dohitel, na vrhu hriba pa nas je celo pozdravil sonček.

V petek, 19. 11. je na šoli potekal že tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so ob 8.00 v svoje učilnice prinesli zajtrk, ki je vseboval kruh, mleko, med, maslo in jabolko – vse slovenskega proizvoda.

Učenci 2. razreda so imeli na ta dan tehniški dan, kjer so se pogovarjali o pomembnosti zajtrka za uspešen začetek dneva. Ugotovili so, da ne zajtrkujejo vsi, nekateri pa za zajtrk pojedo kaj sladkega. Preden so zajtrkovali, so si ogledali posnetek o zdravih navadah, po zajtrku pa so reševali delovne liste in ustvarjali na temo tradicionalnega slovenskega zajtrka. Ker je za zdravje pomembno tudi gibanje, so šli ob koncu dneva ven na igrišče.

Tudi v tretjem razredu so učenci pojedli zajtrk, nato pa v sklopu pouka Likovne umetnosti svoj zajtrk tudi narisali. Nastale so čudovite umetnine.

 

Lep pozdrav iz OŠ Stara Cerkev!

(Obiskano 47 krat, Število ogledov danes: 1)