Dragi učenci, spoštovani starši in učitelji,

končuje se četrti teden pouka na daljavo. Zagotovo je to samo približek tistega življenja in dela, ki ste ga vsi vajeni v šoli, starši pa ste postavljeni pred dodatne izzive. Ni lahko, zato vam vsem skupaj izrekam priznanje in zahvalo.

Učenci redno sodelujete z učitelji, se aktivno vključujete v pouk in opravljate naloge. Tako vzdržujete in krepite svoje znanje.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije bo pouk tudi v tednu od 30. 11. do 4. 12. 2020 za vse učence potekal na daljavo.

Spremenjeni pogoji za učenje imajo dolgoročen vpliv, zato je pristojna ministrica sprejela sklep o ukrepih za nemoteno opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela:

  • v tem šolskem letu bo le eno ocenjevalno obdobje,
  • v času šolanja na daljavo bo možno tudi individualno ocenjevanje,
  • število ocenjevanj je zmanjšano.

Glede na to, da sklep ministrice omogoča individualno ocenjevanje, bodo ocenjevanja potekala v soglasju s posameznim učencem.

Dragi učenci,

v spomladanskem času, ko smo prvič zaprli vrata šole, sem vas pozvala, da mi napišete kakšno sporočilo – kaj počnete, kako preživljate dneve, ali že komaj čakate vrnitve v šolo? Tudi tokrat vas vabim, da se mi oglasite, predvsem pa vedite, da mislim na vas, da bo vsega tega enkrat konec in da bo zato takrat, ko se bomo zopet videli v šoli, toliko bolj veselo.

Izmenjujmo si sporočila, saj s tem dokazujemo, da nam je mar za sočloveka. Pomembno je, da imamo občutek, da nismo sami.

Želim vam miren vikend, ostanite zdravi in skupaj bomo zmogli.

Sonja Veber, vaša ravnateljica

(Obiskano 142 krat, Število ogledov danes: 1)