8. – 9. 10. 2022

Osnovna šola Stara Cerkev, Osnovna šola Ob Rinži, Osnovna šola Zbora odposlancev

Na Osnovni šoli Stara Cerkev smo z učenci planinskega krožka začeli sezono pohodov s planinskim taborom. Na taboru smo preživeli 2 dni, od sobote, 8. 10. do nedelje, 9. 10. Tabor je potekal v koči pri Jelenovem studencu, kjer smo vikend preživeli skupaj z učenci Osnovne šole Ob Rinži in učenci Osnovne šole Zbora odposlancev. Tabora se je udeležilo 52 učencev, 16 z Osnovne šole Stara Cerkev.

V soboto zjutraj smo se peš odpravili proti koči. Ko smo prišli, smo se namestili v sobe in počakali na kosilo. Po kosilu smo si ogledali Jamo treh bratov. Po poti nazaj smo nabrali listje in vejice ter z njimi oblikovali talne umetnine. Nato so potekale delavnice pri koči, ki smo jih pripravile učiteljice. Vsak je lahko izdelal svoj obesek. Po delavnicah smo pojedli večerjo, nato pa se odpravili na nočni pohod z lučkami. Po pohodu smo se usedli ob planinski ogenj ter prepevali različne pesmi. Utrujeni smo se odpravili spat.

Naslednji dan smo se po zajtrku podali po Risovi poti, nato pa poiskali skriti zaklad, ki je bil skrit pri koči. Pojedli smo še kosilo, spakirali ter se odpravili nazaj proti domu.

Maša Blažič, vodja PK OŠ Stara Cerkev

(Obiskano 46 krat, Število ogledov danes: 1)